Monique Van Eyken

moniquevaneyken250Apart is de naam van de bemiddelingpraktijk van Monique Van Eyken (°1962). Zij is gezinssociologe van opleiding en volgde de opleiding ‘bemiddeling in familiezaken’ aan de K.U.Leuven. Monique heeft een tweejarige opleiding “Individuele begeleiding van kinderen en jongeren” gevolgd bij Kern. Zij is ook docent in het postgraduaat familiale bemiddeling aan de K.U.Leuven.
Monique is ook gecertificeerd coach.

Afspraken
Voor meer informatie of een afspraak kan je bellen op het nummer 0496/55 88 64 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Apart is gelegen tussen Leuven en Mechelen (Donkerstraat 33a te Rijmenam/Bonheiden).
Klik hier voor een wegbeschrijving.

Tarieven
De kostprijs bedraagt € 60 per uur voor individuele gesprekken en € 120 per uur voor bemiddeling (€ 60 per persoon per uur). Het maken van documenten en afsprakennota''s gebeurt ook aan € 120 per uur.
Voor een gerechtelijke bemiddeling wordt een kost van € 120 (€ 60 per persoon) aangerekend voor de extra administratieve formaliteiten.
Wanneer een afspraak niet wordt nagekomen, wordt een kost van € 60 per persoon aangerekend.

Boek: Een week mama, een week papa?

eenweekWat kinderen bij een scheiding echt nodig hebben (Auteurs: Claire Wiewauters, Monique Van Eyken)

Over het boek
Als twee ouders uit elkaar gaan, is dat voor alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, een heftige gebeurtenis die hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop zet. Het goede nieuws is dat je als ouder heel wat kunt doen om de veerkracht van je kind te helpen herstellen. Het liefst van al krijg je hiervoor een pasklaar antwoord dat leidt naar succes. Maar zo werkt het niet. Elk kind en elk gezin is anders. Maatwerk dus.

Dit boek vertrekt vanuit de ervaring van kinderen en geeft ouders een beter inzicht in wat een scheidingsproces met kinderen doet. Het boek zoekt naar een antwoord op wat kinderen bij scheiding écht nodig hebben. Verbinding is hierbij het sleutelwoord. De auteurs laten zich inspireren door hun jarenlange ervaring in het werk met kinderen en ouders en door de inzichten uit recent onderzoek. Hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden? Hoe kom je tot een goede verblijfsregeling, die aangepast is aan de leeftijd van je kind? Hoe ga je om met de boosheid en het verdriet van je kind?

Dit boek maakt ook duidelijk welke stappen ouders kunnen nemen bij conflict en de meerwaarde van bemiddeling voor ouders en kinderen.